Lærlinger både på land og til havs :-)

Marint kompetansesenter har lærlinger ikke bare til havs, men veldig flinke lærlinger også på land.


Vi har vært å besøkt Ole Bjørn Svinøy Longva som er lærling i salg og servicefaget hos Gjendemsjø Seafood AS. På kontoret møtte vi en veldig travel ung mann. Full kontroll sier faglig leder Arne, stor kunnskap etter å ha trått sine barneben i bedriften. Ole B tar hele salgsdelen selv, fra å reise ut til kunder i Norge, ta imot bestillinger, følge med forsendelser, fakturerer og følger kundene opp. Det er en veldig god og praktisk måte å få opplæring på, og de skryter veldig av han og at han faktisk jobber så seriøst og selvstendig.


Sondre Mauren er lærling innen akvafaget hos Marine Harvest. Langt inni fjordene traff vi en meget motivert og fornøyd kar, som stortrives med jobben og plassen. Ser ikke bort fra at han fortsetter der om det byr seg sånn, og at han fortsetter den gode jobben!


Andre Kalvø er lærling hos Selstad i Fiskeredskapsfaget, han trives veldig godt der og synes det er spennende å lære faget gjennom praktisk opplæring sammen med god faglig leder som har lang erfaring. Fiskeredskapsfaget er i endring, men kunnskapen om håndarbeidet og vurdering på ulike typer bruk av verktøy og kvalitet er svært viktig. Andre synes han har gjort et godt valg av fag og han liker tanken på å få være med å ivareta viktig kunnskap om redskapsfaget.


Det nærmer seg jul, men for noen betyr jul også det å feire den til havs. Disse flinke lærlingene (Martin, Sindre og Oliver) som vi møtte ombord i Nordstar var iallefall ikke lei seg for å tilbringe turen ute i julen. De var lovet god julemat og kos, noen pakker var med på lugarene, og de har det fint ombord og synes det er kjekt å være lærlinger på Nordstar. Vi ønsker dere en riktig God jul og nyttår:-)

Marint kompetansesenter har lærlinger ikke bare til havs, men veldig flinke lærlinger også på land.